Hoppa till innehåll

Trender kommer och går men
smörgåstårtan består!

Vår bakgrund

AB Boalts Bröd; ett bageri med lång tradition. Vår VD, Christian Nilsson berättar...

Jag är stolt att föra vidare en familjetradition av brödbak som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Min farfar, Tage, tog över ledningen för bageri Ångbagarn i Trelleborg under 1930-talet och i slutet av 1960-talet överlämnade han verksamheten till sina söner. Sedan 2012 har jag haft nöjet att driva AB Boalts Bröd, som är en del av Bageri Gruppen, med ambitionen att fortsätta vår tradition av kvalitet och innovation.

Grundat 1939 av Karl Gunnar Grahn, har AB Boalts Bröd utvecklats från en blygsam start i en källarlokal till att bli en ledande tillverkare av smörgåsbottnar och landgångsbröd i Sverige. Idag är vi stolta över att vara marknadsledande inom vår nisch, med en årlig produktion av 700.000 smörgåstårtor. Vår produktionslinje har också utökats för att inkludera ströbröd gjort av resterna från våra bottnar samt frysta degämnen, vilket optimerar vår resursanvändning och minimerar avfall.

Denna framgång är ett resultat av vår strävan efter att ständigt förbättra och anpassa våra processer och recept för att uppfylla våra kunders höga förväntningar. Vår resa från ett traditionellt bageri till en modern produktionsanläggning har inte bara bevarat gammal kunskap utan även införlivat ny teknik och innovation. På AB Boalts Bröd är vi engagerade i att fortsätta vår tradition av att skapa utsökta och kvalitativa brödprodukter för framtida generationer, samtidigt som vi behåller vår plats som en ledare på marknaden.

Så känner du igen våra bottnar

Har du någon gång ätit smörgåstårta är chansen stor att du redan har provat våra produkter. Vi säljer en halv miljon smörgåstårtbottnar per år, främst till butiker och konditorier, men du hittar dem även i flera välsorterade livsmedelsbutiker.

Vi anser att våra förpackningar gör dem rätt lätta att känna igen – eller vad säger du?

En del av Bageri gruppen AB

AB Boalts Bröd är en del av Bageri Gruppen AB som med sina tre specialiserade bagerier levererar bröd och bakverk som sätter smak och hållbarhet i centrum. Alla våra bagerier delar ett gemensamt engagemang för svenska råvaror och en stark miljövänlig inriktning, vilket präglar varje smakupplevelse från våra ugnar. Läs mer om Bageri Gruppen på www.bagerigruppen.se

Boalts Bröd AB
Doktor Sternsgatan 11
294 32 Sölvesborg 

Order
Tel: 0456-14900
Mail: order@boaltsbrod.se

Certifikat
BRC – Från Sverige – ISO 14001:2015
» Läs mer

» Sitemap
Sajten använder ej coockies.
© AB Boalts Bröd, 2021