Hoppa till innehåll

Recept

Världens godaste smörgåstårtor

Vi hoppas med er hjälp kunna samla världens GODASTE recept på smörgåstårtor. Gratis och öppet för alla! Inte nödvändigtvis så många recept som möjligt; precis som i övriga verksamheten håller vi kvalitet före kvantitet. Vi lägger grunden med några av våra egna favoriter.
 
Vi behöver din hjälp!

Har du ett riktigt bra recept du vill dela med dig av, använd då helst e-post, eftersom vi även behöver en läcker bild på mästerverket.

Viva Italia

Mixa tomaterna i en matberedare och tillsätt sedan färskosten. Hacka ner salami och prociutto och blanda ner i färskosten. Fördela Italy-röran jämt på tre bottnar. Lägg på den fjärde botten och stryck sedan upp hela tårtan med färskost.

Dekorera kanterna med tunt skivad zucchini. Toppa tårtan med mozarella, salami, prosciutto, cocktailtomater, ruccola och kalataoliver.

RECEPT/FOTO:
CARINA AHLIN/ELSA ROMARE, KOBIA AB

1 pkt Smörgåsbotten 22cm
200g Färskost naturell
Italy-röra:
150g Rostad tomat
450g Färskost naturell
110g Skivad salami
75g Prosciutto
Dekor:
150g Zucchini
120g Mozzarella
50g Skivad salami
60g Prosciutto
50g Cocktailtomater
25g Ruccola
30g Svarta oliver
1 pkt Smörgåsbotten 22cm
200g Färskost naturell
Äggsallad:
150g Kokta ägg
70g Hel saltgurka
75g Äpple
150g Majonäs
100g Creme fraiche
15g Hackad persilja
Ägg och rostbiffsallad:
100g Rostbiff
400g Äggsallad
Rödbet- och fetaoströra:
70g Fetaost
180g Rödbetssallad
Dekor:
50g Ruccola
300g Rostbiff
150g Brie
50g Gouda
50g Syltad rödlök
100g Gulbeta
5g Krasse

Börja med att röra ihop äggsalladen. Hacka äggen, skär saltgurkan i små tärningar. Skala och riv äpple. Blanda ihop med restrerande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Skiva rostbiffen tunt och skär sedan i mindre bitar. Blanda ihop rostbiffen med äggsalladen. Smula sönder fetaosten och blanda med rödbetssalladen. Bred sedan på hälften av ägg- och rostbiffsalladen på första bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred på rödbets- och fetaoströra. Lägg på den tredje bottnen och bred på restrerande ägg- och rostbiffsallad. Stryck upp tårtan med färskost.

Dekorera med ruccolasallad. Toppa tårtan med rostbiff, skivor av brie, ostrullar, syltad rödlök, skivor av gulbeta och krasse.

Into the Garden

RECEPT/FOTO:
CARINA AHLIN/ELSA ROMARE, KOBIA AB

Vego Mania

RECEPT/FOTO:
CARINA AHLIN/ELSA ROMARE, KOBIA AB

Börja med att mixa samman allt till den rosa toppingen i en matberedare och ställ i kyl. Gör sedan feaostkrämen genom att mixa fetaosten i matberedare. Tillsätt färskosten och fortsätt mixa i några sekunder tills allt blandats. Smaka av med salt och peppar.

Bred hälften av fetaostkrämen på den första bottnen. Lägg på den andre bottnen och bred på rödbetssallad. Lägg på den tredje botten och bred på resterande fetaostkräm. Lägg på den fjärde botten och stryk upp hela tårtan med den rosa toppingen. Garnera kanterna med tunt skivade polkabetor som med fördel är inlagda i en 1-2-3 syltlag.

Dekorera ovansidan med brieost, ostrullar, skivad zucchini, spenat, krasse och rädisor.

1 pkt Smörgåsbotten 22 cm
250 g Rödbetssallad

Rosa topping:
150g Naturell färskost
75g Fetaost
50g Rödbetssallad150g

Fetaostcreme:
200g fetaost
300g Naturell färkost

Dekor:
200g Polkabetor
150g Brie
50g Gouda
5g Atsinakrasse
100g Zucchini
30g Spenat
20g Rädisa

Boalts Bröd AB
Doktor Sternsgatan 11
294 32 Sölvesborg 

Order
Tel: 0456-14900
Mail: order@boaltsbrod.se

Certifikat
BRC – Från Sverige – ISO 14001:2015
» Läs mer

» Sitemap
Sajten använder ej coockies.
© AB Boalts Bröd, 2021