Vego Mania

1 Smörgåstårtbotten 22 cm

1 pkt Smörgåsbotten 22 cm
250 g Rödbetssallad
Rosa topping:
150g Naturell färskost
75g Fetaost
50g Rödbetssallad150g
Fetaostcreme:
200g fetaost
300g Naturell färkost
Dekor:
200g Polkabetor
150g Brie
50g Gouda
5g Atsinakrasse
100g Zucchini
30g Spenat
20g Rädisa

Smörgåstårta_polkabeta_liten_text

Gör så här:
Börja med att mixa samman allt till den rosa toppingen i en matberedare och ställ i kyl. Gör sedan feaostkrämen genom att mixa fetaosten i matberedare. Tillsätt färskosten och fortsätt mixa i några sekunder tills allt blandats. Smaka av med salt och peppar.

Bred hälften av fetaostkrämen på den första bottnen. Lägg på den andre bottnen och bred på rödbetssallad. Lägg på den tredje botten och bred på resterande fetaostkräm. Lägg på den fjärde botten och stryk upp hela tårtan med den rosa toppingen. Garnera kanterna med tunt skivade polkabetor som med fördel är inlagda i en 1-2-3 syltlag.

Dekorera ovansidan med brieost, ostrullar, skivad zucchini, spenat, krasse och rädisor.

RECEPT/FOTO – CARINA AHLIN/ELSA ROMARE, KOBIA AB