Om oss

AB Boalts Bröd – Ett bageri med lång tradition

Brödbak, kvalité och tradition är några av de ledord vi värnar om. Ända sedan 1939 har bageriet försett kunder med bröd och kakor. Företaget grundades av Karl Grahn och drevs därefter i flera år av Bertil Ahlberg som år 2004 tog beslutet att renodla produktionen och enbart tillverka bottnar till smörgåstårtor.

Jag, Christian Nilsson, kommer från en familj där mjöl och brödbak betytt mycket från generation till generation sedan 1800-talet. Min farfar, Tage, tog över bageri Ångbagarn i Trelleborg på 30-talet och överlämnade det i slutet på 60-talet till sina söner att förvalta vidare. Med en uppväxt utav tradition, kvalitet och kreation har jag sedan 2012 nöjet att driva AB Boalts Bröd. Min ambition är att fortsätta i samma anda och utveckla företaget framåt.

Boalts Bröd är ett bageri på frammarsch. Vi satsar på kvalitet och produktsäkerhet, givetvis använder vi svenska råvaror om det är möjligt, inga allergener förutom gluten i produktionen samt så är vi BRC certifierade. Samtidigt som vi är ett mindre bageri jobbas det effektivt vilket gör oss till Sveriges marknadsledande tillverkare av Smörgåsbottnar och Landgångsbröd motsvarande 500.000 smörgåstårtor om året med en stadigt växande efterfrågan. Smörgåstårtan är en maträtt utav tradition och har mättat många magar under sina mer än 50 år på menyn. Det är endast din egen fantasi på kreation och smaksättning som sätter begränsningarna. Trender kommer och går men smörgåstårtan består!

AB Boalts Bröd är medlem i Sveriges Bagare & Konditorer.