Into the garden

1 Smörgåstårtbotten 22 cm

1pkt Smörgåsbotten 22cm
200g Färskost naturell
Äggsallad:
150g Kokta ägg
70g Hel saltgurka
75g Äpple
150g Majonäs
100g Creme fraiche
15g Hackad persilja
Ägg och rostbiffsallad:
100g Rostbiff
400g Äggsallad
Rödbet- och fetaoströra:
70g Fetaost
180g Rödbetssallad
Dekor:
50g Ruccola
300g Rostbiff
150g Brie
50g Gouda
50g Syltad rödlök
100g Gulbeta
5g Krasse

Smörgåstårta_ruccola_liten_text

Gör så här:
Börja med att röra ihop äggsalladen. Hacka äggen, skär saltgurkan i små tärningar. Skala och riv äpple. Blanda ihop med restrerande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Skiva rostbiffen tunt och skär sedan i mindre bitar. Blanda ihop rostbiffen med äggsalladen. Smula sönder fetaosten och blanda med rödbetssalladen. Bred sedan på hälften av ägg- och rostbiffsalladen på första bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred på rödbets- och fetaoströra. Lägg på den tredje bottnen och bred på restrerande ägg- och rostbiffsallad. Stryck upp tårtan med färskost.

Dekorera med ruccolasallad. Toppa tårtan med rostbiff, skivor av brie, ostrullar, syltad rödlök, skivor av gulbeta och krasse.

RECEPT/FOTO – CARINA AHLIN/ELSA ROMARE, KOBIA AB